Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 
Info o posiadaniu minerałów przez zbieracz 
Autor Wiadomość

Dołączył(a): 26 wrz 2010, o 15:57
Posty: 10
Post Info o posiadaniu minerałów przez zbieracz
Czy istnieje możliwość sprawdzenia, czy zbieracz transportuje minerały czy też jest pusty? Jeśli nie, to czy takie ułatwienie zostanie kiedyś wprowadzone?


19 gru 2010, o 21:05
Zobacz profil
Gwiazda 2Gwiazda 2Gwiazda 2
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 lis 2009, o 13:48
Posty: 39
Post Re: Info o posiadaniu minerałów przez zbieracz
Trzeba wypytać system o tego zbieracza, wysyłąjąc komunikat:
Kod:
0 UNIT {id}

Gdzie {id} to ID zbieracza. W następnej turze dostaniesz odpowiedź:
Kod:
0 {id} {typ} {x} {y} {surowce}

Gdzie {surowce} to 1 lub 0 w zależności od tego, czy zbieracz transportuje surowce, czy nie.

Możesz też ustawić zbieraczowi program, który będzie regularnie przesyłał do bazy informacje o nim samym. To rozwiązanie ma jednak wady: informacje docierają z opóźnieniem o 1 turę, no i ta metoda nie nadaje się na świat szybki ze względu na limit programów.


19 gru 2010, o 21:13
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group. Forum style based on STSoftware Hestia.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL