Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Gorzkie żale - runda 1 i 2 
Autor Wiadomość
Gwiazda 2Gwiazda 2Gwiazda 2Gwiazda 2Gwiazda 2
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 maja 2009, o 22:54
Posty: 112
Post Gorzkie żale - runda 1 i 2
Widać już wyniki testów(nie widać punktacji, ale trudno), więc można zacząć się żalić.

Przekroczyło mi pamięć na ostatnim teście w Hossie, och, ach, straszne :cry:


30 paź 2010, o 21:11
Zobacz profil
Gwiazda 2Gwiazda 2Gwiazda 2Gwiazda 2

Dołączył(a): 25 paź 2009, o 12:35
Posty: 37
Post Re: Gorzkie żale - runda 1 i 2
Piotr Jagiełło napisał(a):
Widać już wyniki testów(nie widać punktacji, ale trudno), więc można zacząć się żalić.

Przekroczyło mi pamięć na ostatnim teście w Hossie, och, ach, straszne :cry:

Nie wysłałem górników :(
(ofk mialem zrobione juz wczoraj o 15:19)


Ostatnio edytowano 30 paź 2010, o 21:21 przez Jakub Sygnowski, łącznie edytowano 2 razy



30 paź 2010, o 21:14
Zobacz profil
Gwiazda 3Gwiazda 3

Dołączył(a): 17 lis 2009, o 02:37
Posty: 141
Post Re: Gorzkie żale - runda 1 i 2
Mi przekroczyło w bankierze. Ile pamięci zajmuje 1 element multiset<int> ??


30 paź 2010, o 21:16
Zobacz profil
Gwiazda 2Gwiazda 2

Dołączył(a): 20 lis 2009, o 14:15
Posty: 106
Post Re: Gorzkie żale - runda 1 i 2
Nie zrobiłem hossy, więc na tym kończy się dla mnie SKI :)
Możecie powiedzieć coś na temat rozwiązania ?


30 paź 2010, o 21:16
Zobacz profil
Gwiazda 2

Dołączył(a): 4 sie 2010, o 12:21
Posty: 18
Post Re: Gorzkie żale - runda 1 i 2
Przemysław Derengowski napisał(a):
Mi przekroczyło w bankierze. Ile pamięci zajmuje 1 element multiset<int> ??
Znacznie więcej niż element wektora. Też zrobiłem na multisecie i też przekroczyłem pamięć na ostatnim teście ;) W hossie przekroczyłem pamięć na aż 2 ostatnich testach (robiłem rekurencyjnie, podejrzewam, że dla wymagających danych zbyt głęboko zszedłem).


30 paź 2010, o 21:18
Zobacz profil
Gwiazda 2Gwiazda 2Gwiazda 2

Dołączył(a): 1 mar 2010, o 17:30
Posty: 27
Post Re: Gorzkie żale - runda 1 i 2
Przekroczenie pamięci na hosa10.in . Nie miałem czasu zmieniać tej rekurencji.


30 paź 2010, o 21:20
Zobacz profil
Gwiazda 2Gwiazda 2Gwiazda 2Gwiazda 2

Dołączył(a): 20 lis 2009, o 22:04
Posty: 40
Post Re: Gorzkie żale - runda 1 i 2
Mieszko Kamyczek napisał(a):
Nie zrobiłem hossy, więc na tym kończy się dla mnie SKI :)
Możecie powiedzieć coś na temat rozwiązania ?

1. Szukam najmniejszego takiego Tab[i], że Tab[i-1] jest mniejsze.
2. Swapuje Tab[i] z Tab[i-1].
3. Wszystko >= Tab[i] wypisuje na swoich pozycjach a w pustych miejscach wypisuje posortowaną resztę.
Ps. Nigdy nie umiałem tłumaczyć.


30 paź 2010, o 21:22
Zobacz profil
Gwiazda 3
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 lis 2009, o 08:40
Posty: 175
Post Re: Gorzkie żale - runda 1 i 2
Nie ogarniam Was, po co Wam multiset w zadaniu, które jest banalne do zrobienia liniowo na stosie?


30 paź 2010, o 21:24
Zobacz profil
Gwiazda 2Gwiazda 2

Dołączył(a): 20 lis 2009, o 14:15
Posty: 106
Post Re: Gorzkie żale - runda 1 i 2
Mateusz Kopeć napisał(a):
Ps. Nigdy nie umiałem tłumaczyć.

Masz rację ;P


30 paź 2010, o 21:28
Zobacz profil
Gwiazda 2Gwiazda 2

Dołączył(a): 5 cze 2009, o 13:07
Posty: 40
Post Re: Gorzkie żale - runda 1 i 2
Nie trzeba wyrzucać rekurencji. Wystarczy żeby była ogonowa, czyli wywołanie rekurencyjne jest ostatnią instrukcją w funkcji. Mój kod: http://informatyka.wroc.pl/upload/ski/hossa.cpp


30 paź 2010, o 21:29
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group. Forum style based on STSoftware Hestia.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL