Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
[Architektura niezależna] testy 
Autor Wiadomość
Gwiazda 2Gwiazda 2

Dołączył(a): 25 lis 2009, o 18:07
Posty: 3
Post Re: [Architektura niezależna] testy
Poprawiłem program i teraz mój out także 14.


12 kwi 2011, o 23:02
Zobacz profil
Gwiazda 2Gwiazda 2

Dołączył(a): 11 paź 2010, o 17:26
Posty: 100
Post Re: [Architektura niezależna] testy
Również poprawka i 14. Aż szczerze zdziwiłem się, byłem przekonany, że taki input jest niepoprawny ;) Dobrze, że mimo nie wyjaśniającej wszystkich aspektów formuły zadań jest jeszcze forum :)


12 kwi 2011, o 23:12
Zobacz profil
Gwiazda 2

Dołączył(a): 7 paź 2010, o 20:33
Posty: 43
Post Re: [Architektura niezależna] testy
Czy ktoś próbował może robić sobie testy na losowych, albo całych pustych projektach 1000x1000? Bo byłem przekonany że mam coś a'la wzorcówkę, dopóki mi nie wyskoczył z 1,46s na DualCore 2.0Ghz...


13 kwi 2011, o 16:22
Zobacz profil
Gwiazda 2Gwiazda 2

Dołączył(a): 11 paź 2010, o 17:26
Posty: 100
Post Re: [Architektura niezależna] testy
@up skompilowałeś takim poleceniem jakie jest w zakładce "O konkursie" ? ;>


13 kwi 2011, o 16:51
Zobacz profil
Gwiazda 2

Dołączył(a): 7 paź 2010, o 20:33
Posty: 43
Post Re: [Architektura niezależna] testy
Tak. Więc wina pewnie po stronie algorytmu? Chyba zacznę losować odpowiedzi ;D

Usunąłem cały algorytm, samo pobieranie danych (scanf) zajmuje 1,32s. No dobra, mam nadzieję że na serwerze pójdzie to szybciej :D

Mała poprawka:
Głupi jestem... Zmieniłem na getchar(); i śmiga już pięknie, najgorzej ~0,7 ;P


13 kwi 2011, o 17:00
Zobacz profil
Gwiazda 2Gwiazda 2Gwiazda 2

Dołączył(a): 16 lis 2009, o 22:34
Posty: 35
Post Re: [Architektura niezależna] testy
Michał Jagielski napisał(a):
Usunąłem cały algorytm, samo pobieranie danych (scanf) zajmuje 1,32s. No dobra, mam nadzieję że na serwerze pójdzie to szybciej :D

Mała poprawka:
Głupi jestem... Zmieniłem na getchar(); i śmiga już pięknie, najgorzej ~0,7 ;P


Czy ten maxtest to było 10 testów po 1000x1000? Jeśli tak, to nie masz się co przejmować, jurorzy już kilka razy pisali, że w jednym wejściu będą maksymalnie 2-3 duże testy.


13 kwi 2011, o 22:59
Zobacz profil
Gwiazda 2

Dołączył(a): 7 paź 2010, o 20:33
Posty: 43
Post Re: [Architektura niezależna] testy
Tak, maxtest był 10x1000x1000. Ale połknął to na 0.7s. I kurde, głupio teraz straciłem cały dzień na optymalizację tych trzech zadań z pierwszej rundy, a teraz mam po 4x zapasu w każdym. I dodatkowo -1pkt za błąd przez nią... Więcej nie będę optymalizować zadań skoro kwadraty przechodzą :D


13 kwi 2011, o 23:03
Zobacz profil
Gwiazda 2Gwiazda 2Gwiazda 2Gwiazda 2

Dołączył(a): 24 lis 2009, o 15:59
Posty: 47
Post Re: [Architektura niezależna] testy
Wcale nie "kwadraty przechodzą", tylko w tym akurat zadaniu limity pozwalały na zrobienie kwadratówki. I lepiej nie porzucaj optymalizowania, bo następne zadania, mogą mieć rozwianie w złożoności o wyższej klasie niż wczytanie wejścia...


14 kwi 2011, o 00:53
Zobacz profil
Gwiazda 2Gwiazda 2Gwiazda 2Gwiazda 2
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 31 maja 2009, o 18:24
Posty: 107
Post Re: [Architektura niezależna] testy
Michał Jagielski napisał(a):
Tak, maxtest był 10x1000x1000. Ale połknął to na 0.7s. I kurde, głupio teraz straciłem cały dzień na optymalizację tych trzech zadań z pierwszej rundy, a teraz mam po 4x zapasu w każdym. I dodatkowo -1pkt za błąd przez nią... Więcej nie będę optymalizować zadań skoro kwadraty przechodzą :D

Kwadratówki? Rozwiązanie N*N jest liniowe od wielkości wejścia.


14 kwi 2011, o 08:43
Zobacz profil
Gwiazda 2Gwiazda 2

Dołączył(a): 11 paź 2010, o 17:26
Posty: 100
Post Re: [Architektura niezależna] testy
@up wydaje mi się jednak że n*n to kwadrat n ;)

PS. Dla małych danych można było zapuścić zwykłą rekurencję od 1szego pkt "w środku". A pierwszy pkt w środku ma współrzędne (x+1,y+1), a pkt (x,y) to pierwsze wystąpienie znaku #. ;) Sprawdza się jednak i 4 podstawowe kierunki, ale także po skosie. Rozwiązanie ma złożność O(wynik-ściany) - ściany przy wczytywaniu można wyliczyć (ew. ściany można puścić w rekurencji - wyjdzie równe O(wynik)) :)


14 kwi 2011, o 09:26
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group. Forum style based on STSoftware Hestia.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL