Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
Compile_error 
Autor Wiadomość
Gwiazda 3

Dołączył(a): 27 maja 2010, o 23:08
Posty: 32
Post Compile_error
Napisałem program i ustawiłem go bazie. Przez kilkadziesiąt tur działał dobrze, dopóki w pewnej turze nie pojawił się napis "Wynik: compile_error". Później, co parę tur pojawiał się ponownie. Czy błąd tkwił w moim programie (a jeśli tak, to jakie mogą być przyczyny, że pojawił się tak późno), czy w systemie ScriptScrafta?


18 gru 2010, o 15:03
Zobacz profil
Gwiazda 1Gwiazda 1Gwiazda 1

Dołączył(a): 4 gru 2010, o 17:22
Posty: 1
Post Re: Compile_error
Raczej w systemie bo u mnie też tak jest.


18 gru 2010, o 15:08
Zobacz profil
Gwiazda 1Gwiazda 1

Dołączył(a): 20 sty 2009, o 21:36
Posty: 69
Post Re: Compile_error
Możecie podać jaki był komunikat kompilatora? Albo w której turze tak się zdarzyło?


18 gru 2010, o 17:41
Zobacz profil
Gwiazda 3

Dołączył(a): 27 maja 2010, o 23:08
Posty: 32
Post Re: Compile_error
Niestety, nie pamiętam dokładnie ani tury, ani komunikatu, ale wydaje mi się, że nie było żadnego komunikatu oprócz "compile_error".


18 gru 2010, o 21:04
Zobacz profil
Gwiazda 3

Dołączył(a): 27 maja 2010, o 23:08
Posty: 32
Post Re: Compile_error
Przed chwilą pojawiła się ponownie taka sytuacja, w turze 69 i 76 (szybka rozgrywka). Ponadto, pomiędzy tymi turami pojawiło się takie coś:

>>> Wynik: runtime_error.
Język: C++

>>> Wyjście:


>>> Błędy:
/home/safeuser/run: line 23: ./prog: Permission denied


Po edycji:
Podczas tury 127 coś się chyba zacięło, natomiast w turach 151 i 164 znowu pojawił się błąd kompilacji.


18 gru 2010, o 21:20
Zobacz profil
Gwiazda 1Gwiazda 1

Dołączył(a): 20 sty 2009, o 21:36
Posty: 69
Post Re: Compile_error
Ok, zobaczymy o co może chodzić. Faktycznie tak nie powinno być.


19 gru 2010, o 00:02
Zobacz profil
Gwiazda 1Gwiazda 1

Dołączył(a): 20 sty 2009, o 21:36
Posty: 69
Post Re: Compile_error
Dziękuję za zgłoszenie. Okazało się, że problem jest dość poważny i występował często. W związku z tym, że programy nie działały tak jak powinny, będziemy musieli cofnąć rundę.


19 gru 2010, o 13:21
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group. Forum style based on STSoftware Hestia.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL