Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Random rzadzi swiatem! - żale r3 
Autor Wiadomość
Gwiazda 2Gwiazda 2Gwiazda 2Gwiazda 2

Dołączył(a): 25 paź 2009, o 12:35
Posty: 37
Post Random rzadzi swiatem! - żale r3
Muszę się pochwalić swoim zaakceptowanym kodem do JES:
http://wklej.org/id/411630/

Ale żeby szczęścia nie było za dużo, wzorzec miałem dobrze i 'poprawiłem' ;)


2 lis 2010, o 22:11
Zobacz profil
Gwiazda 2Gwiazda 2
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 paź 2009, o 00:30
Posty: 138
Post Re: Random rzadzi swiatem! - żale r3
Jakub Sygnowski napisał(a):
Muszę się pochwalić swoim zaakceptowanym kodem do JES:
http://wklej.org/id/411630/


Liczyłem sobie szansę na otrzymanie złego wyniku takim algorytmem, i jest ona mniejsza niż 1/2^liczba_prob, więc kod jest bardzo sensowny :)

_________________
Mięso = Morderstwo


2 lis 2010, o 22:14
Zobacz profil
Gwiazda 2Gwiazda 2Gwiazda 2Gwiazda 2

Dołączył(a): 25 paź 2009, o 12:35
Posty: 37
Post Re: Random rzadzi swiatem! - żale r3
Jan Kanty Milczek napisał(a):
Jakub Sygnowski napisał(a):
Muszę się pochwalić swoim zaakceptowanym kodem do JES:
http://wklej.org/id/411630/


Liczyłem sobie szansę na otrzymanie złego wyniku takim algorytmem, i jest ona mniejsza niż 1/2^liczba_prob, więc kod jest bardzo sensowny :)

Ach, ja nie tego nie liczyłem i nawet się nad tym nie zastanawiałem - po prostu wpadłem na 'optymalizację' (która dała +100 pkt :)


2 lis 2010, o 22:16
Zobacz profil
Gwiazda 2

Dołączył(a): 3 paź 2009, o 13:16
Posty: 7
Post Re: Random rzadzi swiatem! - żale r3
Testy do Wzorca są totalnie żalowe. Mój brut, który działał ze 40 minut na makstestach z forum dostałby maksa. Niestety, zresubmitowałem kod optymalny, miał jakiegoś buga - cztery testy źle. To się nazywa sprawiedliwość - jestem bardzo ciekawy ile dostaną za bruty do tego zadania, najprawdopodobniej będą to nawet setki... Testy były bardzo słabe - słabsze niż z forum.


2 lis 2010, o 22:17
Zobacz profil
Gwiazda 2

Dołączył(a): 17 lis 2009, o 23:57
Posty: 12
Post Re: Random rzadzi swiatem! - żale r3
potwierdzam Poko. Ja nie zdążyłem wzorca dodebugować, z paczki tej .lzma przechodził mi 4/20, a tutaj tylko 3 testy nie przeszły (niestety w osobnych grupach :P )


2 lis 2010, o 22:19
Zobacz profil
Gwiazda 2Gwiazda 2
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 paź 2009, o 00:30
Posty: 138
Post Re: Random rzadzi swiatem! - żale r3
Karol Pokorski napisał(a):
Testy do Wzorca są totalnie żalowe. Mój brut, który działał ze 40 minut na makstestach z forum dostałby maksa. Niestety, zresubmitowałem kod optymalny, miał jakiegoś buga - cztery testy źle. To się nazywa sprawiedliwość - jestem bardzo ciekawy ile dostaną za bruty do tego zadania, najprawdopodobniej będą to nawet setki... Testy były bardzo słabe - słabsze niż z forum.


Wysłałem dwa programy - jeden był słaby koncepcyjnie, hashował, traktował 500001 literek a tak samo jak 5000000 literek c czy jakoś tak. Też dostawał 100 :)

_________________
Mięso = Morderstwo


2 lis 2010, o 22:20
Zobacz profil
Gwiazda 2Gwiazda 2Gwiazda 2Gwiazda 2Gwiazda 2
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 maja 2009, o 22:54
Posty: 112
Post Re: Random rzadzi swiatem! - żale r3
Karol Pokorski napisał(a):
jestem bardzo ciekawy ile dostaną za bruty do tego zadania, najprawdopodobniej będą to nawet setki... Testy były bardzo słabe - słabsze niż z forum.

Brut(mój) przeszedł 4 grupy podtestów.


2 lis 2010, o 22:21
Zobacz profil
Gwiazda 2Gwiazda 2Gwiazda 2Gwiazda 2

Dołączył(a): 30 maja 2009, o 15:37
Posty: 20
Post Re: Random rzadzi swiatem! - żale r3
Co sygnalizuje runtime error? Takie ładne haszowanie poszło do wzorca, a tu runtime w 7b i 9a :(


2 lis 2010, o 22:21
Zobacz profil
Gwiazda 3Gwiazda 3

Dołączył(a): 17 lis 2009, o 02:37
Posty: 141
Post Re: Random rzadzi swiatem! - żale r3
Spr wszystkie mnożenia, czy rzutujesz na long long gdzie trzeba. Ja na samym końcu to poprawiłem, poprzednie programy mają te same błędy.


2 lis 2010, o 22:24
Zobacz profil
Gwiazda 2Gwiazda 2Gwiazda 2

Dołączył(a): 1 mar 2010, o 17:30
Posty: 27
Post Re: Random rzadzi swiatem! - żale r3
Od razu mówię, że mam WA na 7b i 9a, boje się, że to jakieś skrajnie małe żalowe testy. A myślałem, że jak mam liniową pseudo KMP wzorcówkę, to problemów nie będzie. Co więcej, znam osobą, która ma wa na dwóch i dokładnie tych samych testach... ciekawe.


2 lis 2010, o 22:39
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group. Forum style based on STSoftware Hestia.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL