Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
Max. ilość programów - świat szybki 
Autor Wiadomość
Gwiazda 2Gwiazda 2

Dołączył(a): 22 lis 2009, o 18:23
Posty: 21
Post Max. ilość programów - świat szybki
Czy można by podwyższyć maksymalną ilość programów na szybkim świecie? 1 program to za mało na jakąkolwiek komunikacje typu baza-czołg czy zorganizowane wydobycie, a robiąc to za pomocą '*' nie możemy przekazać nawet informacji o widzianym terenie. A nie każdy chce czekać 4h, żeby zobaczyć ile mamy bugów i co trzeba naprawić. Myślę, że zwiększenie limitu do 2 czy 3 programów nie przeciążyłoby serwera, a pozwoliło by na przetestowanie komunikacji i innych fajnych rzeczy :)


3 sie 2010, o 16:51
Zobacz profil
Gwiazda 1Gwiazda 1

Dołączył(a): 20 sty 2009, o 21:36
Posty: 69
Post Re: Max. ilość programów - świat szybki
Phoris napisał(a):
Czy można by podwyższyć maksymalną ilość programów na szybkim świecie? 1 program to za mało na jakąkolwiek komunikacje typu baza-czołg czy zorganizowane wydobycie, a robiąc to za pomocą '*' nie możemy przekazać nawet informacji o widzianym terenie. A nie każdy chce czekać 4h, żeby zobaczyć ile mamy bugów i co trzeba naprawić. Myślę, że zwiększenie limitu do 2 czy 3 programów nie przeciążyłoby serwera, a pozwoliło by na przetestowanie komunikacji i innych fajnych rzeczy :)

Słusznie, chciałbym więcej ale te programy naprawdę są obciążeniem dla serwera. Zwiększając limit do 2, musiałbym wydłużyć turę do 15-20 s. Ale zostawiam to do przemyślenia.


3 sie 2010, o 17:09
Zobacz profil
Gwiazda 2Gwiazda 2

Dołączył(a): 22 lis 2009, o 18:23
Posty: 21
Post Re: Max. ilość programów - świat szybki
A gdyby dać limit czasu(chyba 0.5 sekundy) nie na program, tylko na gracza? Można by wtedy chyba zwiększyć ilość dostępnych programów, a co najwyżej niektóre programy by przymusowo zwracały STOP :) . Mówię tu oczywiście tylko o szybkim świecie - na wolnym wolałbym, żeby zostało tak jak jest.


3 sie 2010, o 17:30
Zobacz profil
Gwiazda 1Gwiazda 1

Dołączył(a): 20 sty 2009, o 21:36
Posty: 69
Post Re: Max. ilość programów - świat szybki
Phoris napisał(a):
A gdyby dać limit czasu(chyba 0.5 sekundy) nie na program, tylko na gracza? Można by wtedy chyba zwiększyć ilość dostępnych programów, a co najwyżej niektóre programy by przymusowo zwracały STOP :) . Mówię tu oczywiście tylko o szybkim świecie - na wolnym wolałbym, żeby zostało tak jak jest.


Uruchomienie programu zajmuje więcej niż 0.5 s. i jest to czas zużywany na samo uruchomienie - nawet dla najprostszych programów. Dlatego jakikolwiek limit czasu na gracza automatycznie oznaczałby limit na ilość programów.


3 sie 2010, o 17:40
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group. Forum style based on STSoftware Hestia.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL