Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 80 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
Konduktor - testy 
Autor Wiadomość
Gwiazda 1Gwiazda 1Gwiazda 1

Dołączył(a): 10 paź 2010, o 15:03
Posty: 2
Post Re: Konduktor - testy
Mój program przeprowadza obliczenia w dobrym czasie, a ma problem z wypisywaniem wyjścia w ciągu dwóch sekund. Czy ma to jakieś znaczenie?


12 paź 2010, o 18:53
Zobacz profil
Gwiazda 2Gwiazda 2Gwiazda 2Gwiazda 2

Dołączył(a): 18 lis 2009, o 09:18
Posty: 42
Post Re: Konduktor - testy
@Jakub Zaczek
Takie, że liczy się łączny czas i możesz się nie zmieścić w limicie.
Poza tym wyniki ze sprawdzarki są raczej zapisywanie do pliku co jest szybsze niż wyświetlanie w konsoli. :)

Potwierdzam testy.


Ostatnio edytowano 12 paź 2010, o 19:20 przez Krzysztof Drab, łącznie edytowano 1 raz



12 paź 2010, o 19:20
Zobacz profil WWW
Gwiazda 2Gwiazda 2

Dołączył(a): 20 lis 2009, o 14:15
Posty: 106
Post Re: Konduktor - testy
Gigantyczne.


12 paź 2010, o 19:20
Zobacz profil
Gwiazda 2Gwiazda 2Gwiazda 2Gwiazda 2Gwiazda 2
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 lut 2010, o 20:19
Posty: 69
Post Re: Konduktor - testy
Dokładnie, mój konduktor szybko śmiga po pociągu, ale dość powoli opowiada o odwiedzonych przedziałach. Sądzę, że przy zapisie do pliku powinien się wyrobić. Hm... w miarę proste zadanko.


12 paź 2010, o 19:52
Zobacz profil
Gwiazda 1Gwiazda 1Gwiazda 1

Dołączył(a): 10 paź 2010, o 15:03
Posty: 2
Post Re: Konduktor - testy
No zadanko bardzo proste, tylko nie wiem jak jeszcze mam swój kod zoptymalizować. Wypisuję szybciej, po tablicy poruszam się szybciej i nie wiem co jeszcze.


12 paź 2010, o 19:57
Zobacz profil
Gwiazda 2

Dołączył(a): 31 maja 2010, o 11:31
Posty: 20
Post Re: Konduktor - testy
Wypisywanie dla 100 000 >> 1000 000 000 schodzi jakieś 15 sec, wiec dla miliona ponad minute pewnie( mam nadzieje, że do pliku jest znacznie szybciej).

@edit zrobilem test i uzywając printf w petli wypisujacej 1000 000 razy samo "1000" jest z 1,5 sec roznicy w porownaniu z moim kondutuktorem. A wogóle schodzi całość 3 minuty około :S


Ostatnio edytowano 12 paź 2010, o 20:25 przez Damian Trojnar, łącznie edytowano 2 razy



12 paź 2010, o 20:09
Zobacz profil
Gwiazda 2Gwiazda 2Gwiazda 2Gwiazda 2

Dołączył(a): 22 lis 2009, o 14:14
Posty: 217
Post Re: Konduktor - testy
Co do 1 zdania kolegi wyżej:
Fajnie. Może byś nie podpowiadał?


12 paź 2010, o 20:11
Zobacz profil
Gwiazda 2Gwiazda 2Gwiazda 2

Dołączył(a): 23 lis 2009, o 23:00
Posty: 101
Post Re: Konduktor - testy
Krzysztof Leszczyński napisał(a):
Bardziej niż poprawność zastanawia mnie czas działania naszych konduktorów. Nie wiem jak wam, ale mi dla max testu samo wczytanie i wypisanie danych działa ponad 3s.
In:
10
1000000 1000000000
1000000 1000000000
1000000 1000000000
1000000 1000000000
1000000 1000000000
1000000 1000000000
1000000 1000000000
1000000 1000000000
1000000 1000000000
1000000 1000000000

real 0m3.576s
user 0m1.748s
sys 0m0.692s

Mówcie jakie czasy. Dodam, że czasy są dla kompilacji bez optymalizacji.

1.84s do nawet 5s :P


12 paź 2010, o 20:11
Zobacz profil
Gwiazda 2

Dołączył(a): 7 paź 2010, o 20:33
Posty: 43
Post Re: Konduktor - testy
No wszystkie testy mi zdaje ;/ scanf() też próbowałem. Nic nie działa. U mnie na kompie śmiga wspaniale. Żadnych błędów ;(


12 paź 2010, o 20:28
Zobacz profil
Gwiazda 2

Dołączył(a): 7 paź 2010, o 20:33
Posty: 43
Post Re: Konduktor - testy
@Damian Trojnar
Eureka! ;P


mały edit: sorry za double posta, ale nie zauważyłem, a teraz nie umiem usunąć.


12 paź 2010, o 20:33
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 80 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group. Forum style based on STSoftware Hestia.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL