Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 80 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
Konduktor - testy 
Autor Wiadomość
Gwiazda 2Gwiazda 2Gwiazda 2Gwiazda 2

Dołączył(a): 18 lis 2009, o 09:18
Posty: 42
Post Re: Konduktor - testy
Michał, raczej twój program źle działa, bo mi test 0 przeszedł bez problemów. ;)


12 paź 2010, o 16:25
Zobacz profil WWW
Gwiazda 1Gwiazda 1Gwiazda 1Gwiazda 1
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 paź 2010, o 21:56
Posty: 40
Post Re: Konduktor - testy
@Michał Jagielski
Już napisałem... Jeśli sczytujesz dane czymś innym niż scanf, to musisz to zmienić. W przeciwnym wypadku błąd leży po stronie Twojego algorytmu.


12 paź 2010, o 16:30
Zobacz profil
Gwiazda 2Gwiazda 2Gwiazda 2Gwiazda 2

Dołączył(a): 18 lis 2009, o 09:18
Posty: 42
Post Re: Konduktor - testy
@Grzegorz Chuchro
Ja nie wczytuje danych scanfem i mi jakoś działa i nie sądzę by ten błąd był od tego zależny.


12 paź 2010, o 16:33
Zobacz profil WWW
Gwiazda 2

Dołączył(a): 7 paź 2010, o 20:33
Posty: 43
Post Re: Konduktor - testy
W sumie jestem dość początkujący, może dla tego tego nie czaję, czemu ten sam algorytm działa u mnie a nie działa na sprawdzarce? Tj. jakie mogą być przyczyny, bo sensownych pomysłów już nie mam...


12 paź 2010, o 16:39
Zobacz profil
Gwiazda 1Gwiazda 1Gwiazda 1Gwiazda 1
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 paź 2010, o 21:56
Posty: 40
Post Re: Konduktor - testy
Podałem już kilka testów - viewtopic.php?f=26&t=703&start=10
Jeżeli te testy przechodzisz, to błąd najprawdopodobniej leży w pobieraniu danych.


12 paź 2010, o 16:42
Zobacz profil
Gwiazda 2Gwiazda 2Gwiazda 2Gwiazda 2
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 31 maja 2009, o 18:24
Posty: 107
Post Re: Konduktor - testy
Moje czasy dla maxtestu:

wypisuję wynik do konsoli:
Kod:
real    2m35.683s
user    0m2.645s
sys 0m0.644s

wypisuję wynik do pliku:
Kod:
real    0m1.858s
user    0m1.614s
sys 0m0.165s


Z tego co pamiętam, to przy testowaniu pod kątem konkursów informatycznych najbardziej interesuje nas czas user, więc chyba nie ma co wszczynać paniki. A dane będziemy mieli pobierane z plików i do nich wypisywane.


Mzz napisał(a):
Pogrzebałem trochę w sieci i wykombinowałem taki sposób mielenia testów, wrzucam na wypadek gdyby komuś mogło się przydać (działa w linuksowej konsoli):

i=0; while [ $i -le 100 ]; do echo $i; time ./kon > tmp < testy/test$i.in; cmp tmp testy/test$i.out; i=`expr $i + 1`; done

Pozdrawiam.


Dzięki Ci wielkie - od dłuższego czasu się gryzłem, że nie potrafię takiej pętli w terminalu zrobić. Bardzo przydatne.

Testy potwierdzam wszystkie.


12 paź 2010, o 17:02
Zobacz profil
Gwiazda 2

Dołączył(a): 31 maja 2010, o 11:31
Posty: 20
Post Re: Konduktor - testy
Wyniki mam dobre, ale używam "std::cout<<" i na 99% nie miesci mi sie w czasie.

BTW ostatni wysłany kod jest punktowany?? i ile ich można wysłać, bo w regulaminie nie moge znaleść :/


12 paź 2010, o 17:49
Zobacz profil
Gwiazda 3
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 lis 2009, o 08:40
Posty: 175
Post Re: Konduktor - testy
Aleksander Łukasiewicz napisał(a):
Mzz napisał(a):
i=0; while [ $i -le 100 ]; do echo $i; time ./kon > tmp < testy/test$i.in; cmp tmp testy/test$i.out; i=`expr $i + 1`; done


Dzięki Ci wielkie - od dłuższego czasu się gryzłem, że nie potrafię takiej pętli w terminalu zrobić. Bardzo przydatne.


Litości! Nie prościej użyć fora?
for i in `seq 1 100`; do ./kon < testy/test$i.in | diff -bsq testy/test$i.out -; done;

Zresztą używanie cmp jest chybionym pomysłem, bo porównuje pliki bajt po bajcie nie dopuszczając żadnych dodatkowych białych znaków.


12 paź 2010, o 17:50
Zobacz profil
Gwiazda 2Gwiazda 2Gwiazda 2Gwiazda 2
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 31 maja 2009, o 18:24
Posty: 107
Post Re: Konduktor - testy
Sebastian Daniel Nowak napisał(a):
Aleksander Łukasiewicz napisał(a):
Mzz napisał(a):
i=0; while [ $i -le 100 ]; do echo $i; time ./kon > tmp < testy/test$i.in; cmp tmp testy/test$i.out; i=`expr $i + 1`; done


Dzięki Ci wielkie - od dłuższego czasu się gryzłem, że nie potrafię takiej pętli w terminalu zrobić. Bardzo przydatne.


Litości! Nie prościej użyć fora?
for i in `seq 1 100`; do ./kon < testy/test$i.in | diff -bsq testy/test$i.out -; done;

Zresztą używanie cmp jest chybionym pomysłem, bo porównuje pliki bajt po bajcie nie dopuszczając żadnych dodatkowych białych znaków.

Rzeczywiście, ale ja po prostu nigdy nie zadałem sobie trudu, aby nauczyć się pisać pętle w terminalu, dlatego byłem ucieszony, że w końcu zobaczyłem jak to się robi.

Zgodnie ze starą zasadą, że testów nigdy za wiele, umieszczam link do swojej paczki (testy losowe):
http://www.speedyshare.com/files/24661176/testy.zip


12 paź 2010, o 18:23
Zobacz profil
Gwiazda 2Gwiazda 2Gwiazda 2

Dołączył(a): 28 maja 2010, o 15:52
Posty: 60
Post Re: Konduktor - testy
Potwierdzam.


12 paź 2010, o 18:43
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 80 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group. Forum style based on STSoftware Hestia.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL