Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 80 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
Konduktor - testy 
Autor Wiadomość
Gwiazda 2Gwiazda 2

Dołączył(a): 17 lis 2009, o 17:54
Posty: 29
Post Re: Konduktor - testy
Skad mozna dostac ta sprawdzarke, ktora Wam wypisuje czasy (real,user,sys)?


11 paź 2010, o 23:56
Zobacz profil
Gwiazda 1Gwiazda 1Gwiazda 1Gwiazda 1
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 paź 2010, o 21:56
Posty: 40
Post Re: Konduktor - testy
Tomasz Kotarski napisał(a):
Skad mozna dostac ta sprawdzarke, ktora Wam wypisuje czasy (real,user,sys)?

Unix users maja fajerwerki :p

Użyj http://www.cplusplus.com/reference/clib ... ime/clock/
#include <time.h>
Wklej na sam koniec programu i odpal przez konsole tamte testy
printf("%f",(double)clock()/(double)CLOCKS_PER_SEC);

start->uruchom->cmd
cd nazwa_ścierzki
i tak cd az do folderu z konduktor.exe i wpisujesz konduktor.exe < plikin > plikout
otwierasz plikout w notatniku i masz tam wyniki wraz z czasem wykonania :)


12 paź 2010, o 00:17
Zobacz profil
Gwiazda 3
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 lis 2009, o 08:40
Posty: 175
Post Re: Konduktor - testy
Jak już ktoś postanowił na własne życzenie męczyć się z windowsem, to może zainstalować sobie cygwina - wspiera basha oraz podstawowe komendy typu time czy diff.

Jeśli chodzi o max test to u mnie również działa ok. 3s. Pozostaje nam tylko wyjść z założenia, że organizatorzy przyjęli jakiś dodatkowy limit na sumę n.

Co do testów - potwierdzam. Tutaj macie jeszcze jeden:
http://www.speedyshare.com/files/24653756/kon.rar
Jest odrobinę niezgodny ze specyfikacją bo w jednym pliku zawiera sporo małych testów, ale nie powinien sprawiać problemów.


12 paź 2010, o 00:32
Zobacz profil
Gwiazda 2Gwiazda 2

Dołączył(a): 20 lis 2009, o 14:15
Posty: 106
Post Re: Konduktor - testy
Mimo wszystko proponuję przejść na rodzinkę uniksową :)

Krzysztof Leszczyński napisał(a):
Bardziej niż poprawność zastanawia mnie czas działania naszych konduktorów. Nie wiem jak wam, ale mi dla max testu samo wczytanie i wypisanie danych działa ponad 3s.
In:
10
1000000 1000000000
1000000 1000000000
1000000 1000000000
1000000 1000000000
1000000 1000000000
1000000 1000000000
1000000 1000000000
1000000 1000000000
1000000 1000000000
1000000 1000000000

real 0m3.576s
user 0m1.748s
sys 0m0.692s

Mówcie jakie czasy. Dodam, że czasy są dla kompilacji bez optymalizacji.

mieszko@Ada:~/spot$ time ./konduktor < in > temp

real 0m1.393s
user 0m1.312s
sys 0m0.080s


12 paź 2010, o 01:09
Zobacz profil
Gwiazda 1Gwiazda 1Gwiazda 1Gwiazda 1
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 paź 2010, o 21:56
Posty: 40
Post Re: Konduktor - testy
Przez unixy ludzie zapominają o printf("%f",(double)clock()/(double)CLOCKS_PER_SEC);
i nie chwalą się prockami!!!

Tak więc Mieszko Kamyczek, jaki sprzęcik?


12 paź 2010, o 01:41
Zobacz profil
Gwiazda 2Gwiazda 2

Dołączył(a): 20 lis 2009, o 14:15
Posty: 106
Post Re: Konduktor - testy
Lapek Asusa. Procek Intel Centrino Core 2 Duo 2.1GH. Sprawuje się całkiem nieźle, chociaż to już jego trzeci roczek ;)

Mam jeszcze pomysł na dwa upgrade'y, ale muszę lecieć na chwilę do szkoły :)


12 paź 2010, o 11:06
Zobacz profil
Gwiazda 2

Dołączył(a): 7 paź 2010, o 20:33
Posty: 43
Post Re: Konduktor - testy
Ten runtime error w konduktorze to jest niby wina mojego programu, czy jednak jest jeszcze na serwerze zły 0.in?


12 paź 2010, o 13:33
Zobacz profil
Gwiazda 1Gwiazda 1Gwiazda 1Gwiazda 1
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 paź 2010, o 21:56
Posty: 40
Post Re: Konduktor - testy
Papier kamień nożyczki przyjęło mi poprawnie ten sam sposób sczytywania danych jaki chciałem dać do Konduktora i Palindromów, w których o dziwo nie chciało działać i byłem zmuszony użyć scanf'a.

Jeżeli raz działa, a raz nie... Jest to całkowicie niesprawiedliwe.


12 paź 2010, o 14:07
Zobacz profil
Gwiazda 2Gwiazda 2Gwiazda 2

Dołączył(a): 20 lis 2009, o 23:31
Posty: 30
Post Re: Konduktor - testy
Sebastian Daniel Nowak napisał(a):
Jak już ktoś postanowił na własne życzenie męczyć się z windowsem, to może zainstalować sobie cygwina - wspiera basha oraz podstawowe komendy typu time czy diff.

Jeśli chodzi o max test to u mnie również działa ok. 3s. Pozostaje nam tylko wyjść z założenia, że organizatorzy przyjęli jakiś dodatkowy limit na sumę n.

Co do testów - potwierdzam. Tutaj macie jeszcze jeden:
http://www.speedyshare.com/files/24653756/kon.rar
Jest odrobinę niezgodny ze specyfikacją bo w jednym pliku zawiera sporo małych testów, ale nie powinien sprawiać problemów.


Potwierdzam ;)


12 paź 2010, o 15:35
Zobacz profil
Gwiazda 2

Dołączył(a): 7 paź 2010, o 20:33
Posty: 43
Post Re: Konduktor - testy
A co z tym testem 0? Bo u mnie na kompie normalnie wszytko śmiga, a na sprawdzarce jest runtime error ;/


12 paź 2010, o 16:08
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 80 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group. Forum style based on STSoftware Hestia.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL